Câinele tău latră prea mult?

Câinele tău latră prea mult?

Câinii latră din multe motive, dar dacă propriul tău câine este prea „vorbăreț”, este important să descoperi de ce și să găsești modalități pozitive de a-i reduce comportamentul de lătrat.

Să recunoaștem. Câinii care latră pot fi enervant, ca să nu mai vorbim de stres. Și când propriul tău câine latră tot timpul, poate duce și la jenă. În unele cazuri, un câine care latră excesiv poate provoca o ruptură între vecini și chiar membrii familiei. Acest articol analizează de ce câinii latră uneori prea mult și ce puteți face pentru a antrena acest comportament.
4 motive comune pentru lătrat excesiv – și cum să le rezolvi

1. Anxietate de separare sau singurătate
Câinii sunt animale de pachet și caută companie. Când un câine este lăsat singur pentru perioade lungi de timp, el poate deveni singur sau chiar poate suferi de panică extremă dacă are anxietate de separare. Lătratul lui se poate transforma chiar în urlet. Este o modalitate de a-și suna familia: „Sunt aici. Sunt singur. Vino acasa."

Ce să fac?
Pentru a vă ajuta câinele să se simtă mai în siguranță atunci când îl părăsiți, începeți să-l învățați că este în regulă să fie singur pentru perioade scurte.
1. Cumpărați câteva articole de mestecat pentru câini noi și sigure, jucării pe care le puteți umple cu mâncare și un CD drăguț calmant.
2. Umple o jucărie cu ceva deosebit, pornește CD-ul și dă-i câinelui tău noua sa jucărie plină de răsfăț.
3. Spune-i: „Mă întorc într-un minut”. Apoi intră în altă cameră pentru câteva clipe.
4. Ar putea fi nevoie de câteva încercări pentru ca câinele tău să se simtă confortabil cu această nouă rutină. Odată ce o face, prelungește timpul în care stai în cealaltă cameră.
5. Începe să schimbi camera în care intri. În timpul unor sesiuni, ieși afară. Ceea ce faci este să crești încet timpul în care ești departe de câinele tău, permițându-i în același timp să se simtă în siguranță și în siguranță.
6. Dacă câinele dumneavoastră are o adevărată anxietate de separare, vă rugăm să solicitați ajutorul medicului veterinar și al unui consilier calificat în comportamentul câinilor. Ei te vor instrui cum să-ți ajuți câinele atunci când timpul tău plecat este prea mult pentru ca el să poată suporta.

2. Comportament de căutare a atenției sau învățat
Câinii sunt super inteligenți și pot învăța ce funcționează chiar înainte să ne dăm seama ce îi învățăm. Lătratul în căutarea atenției începe atunci când un câine învață că lătratul te face să faci ceva. În mod obișnuit, văd acest comportament provenind de la oameni care doresc ca câinii lor să latre pentru a ieși afară. Sigur, s-ar putea să-ți înveți câinele să te anunțe când trebuie să folosească baia, dar îl înveți și că lătratul îi aduce lucruri. Personal, îmi place să învăț câinii că a fi liniștit este drumul către lucruri bune.

Ce să fac?
Pentru a-ți învăța câinele că lătratul pentru atenție nu funcționează, trebuie să stabilești scenariul în favoarea ta.
1. Faceți o listă rapidă cu toate momentele în care câinele dvs. latră pentru a vă atrage atenția sau orice altceva își dorește.
2. Presupunând că acestea sunt lucruri pe care le poate avea, cum ar fi pauzele la olita, timpul de joacă sau cina, începeți să-i oferiți acele lucruri înainte de a începe să pretindă că este timpul pentru ele. De exemplu, dacă câinele tău cere să meargă la olita de patru ori pe zi, scoate-l de opt ori pe zi, cu aproximativ o jumătate de oră înainte ca el să ceară în mod normal. Dacă latră pentru a juca, dublați-și sesiunile de joc și, din nou, jucați înainte de a cere în mod normal.
3. Acum că nevoile lui sunt mai mult decât îndeplinite, atunci când întreabă (pentru că o va face la început), pur și simplu ignoră-l. Nu-i spune „nu”, „întinde-te”, „lasă” sau orice altceva. Tratează-l ca și cum ar fi invizibil: nu-i acorda atenție, nu te uita la el. Poți chiar să pleci. În cele din urmă, va învăța că lătratul nu îi dă ceea ce își dorește.
4. Amintiți-vă că îi dublați activitățile și le oferiți înainte ca el să le ceară în mod normal. Dacă faci asta și ignori lătratul pentru atenție, comportamentul se va stinge în cele din urmă.

3. Alertarea
Cineva e aici! Ceva nu e în regulă! Rețineți că câinii sunt animale de haita, iar unul dintre lucrurile pe care le fac este să alerteze haita atunci când există probleme. Mulți oameni doresc să păstreze acest comportament la câinii lor. Sunt de acord cu un punct. Simt că un câine ne poate avertiza când ceva nu este în regulă, dar apoi trebuie să verificăm și să-i spunem câinelui: „Este în regulă. Nu trebuie să vă faceți griji.”

Ce să fac?
1. Data viitoare când alarma câinelui tău latră, du-te degajat la el, uită-te la ce latră și spune-i fraza pe care o alegeți — de ex. „Este în regulă”, „Totul este în regulă” etc.
2. Apoi roagă-l să intre cu tine sau într-o altă cameră. Probabil că va trebui să utilizați un deliciu gustos sau o nouă jucărie de mestecat ca momeală.
3. Se poate repeta înapoi în zona de lătrat, dar repetă procesul. Dacă este necesar, prindeți o lesă pentru a-l ține cu tine. Nu-ți face griji – nu-l răsplătești pentru că lătră; îl răsplătești pentru că a venit cu tine.

4. Frica
Lătratul de frică este o modalitate prin care câinele tău îi spune stimulului (persoană, câine, lucru înfricoșător) să se retragă. Este, de asemenea, o modalitate prin care el să-ți spună că are nevoie de sprijin. Dacă aveți un câine fricos, este important să-i gestionați mediul pentru a vă asigura că se simte în siguranță. Pentru a-ți învăța câinele că lucrul înfricoșător nu este cu adevărat înfricoșător, trebuie să introduci stimulul sub pragul lui de frică. Cu alte cuvinte, într-un fel câinele tău nu îl vede ca pe o amenințare.

Ce să fac?
Următorul proces de antrenament poate fi folosit pentru aproape orice stimul înfricoșător. Cheia este menținerea distanței corecte și oferirea de recompense incredibil de valoroase. Dacă câinele dvs. încă manifestă frică, este timpul să solicitați ajutorul unui profesionist.
1. Dacă câinele tău se teme de bărbați la trei metri distanță, dar nu are nicio reacție de la 20 de metri distanță, atunci 20 de picioare este sub pragul său și este distanța pe care vei dori să o menții între câinele tău și bărbați.
2. Când câinele dvs. vede un bărbat la 20 de metri distanță, asociați observarea cu ceva bun, cum ar fi un deliciu cu carne. Cu alte cuvinte, „om la 20 de picioare = deliciu cu carne”. Acest proces vă va desensibiliza câinele și îl va contra-condiționa că bărbații la 20 de picioare prezic lucruri bune.
3. Continuă acest proces până când câinele tău începe să anticipeze că bărbații la 20 de picioare înseamnă o recompensă. Când ajunge în acest punct, următorul tău obiectiv este la 19 picioare, 18 picioare și așa mai departe. Încet și constant!
Lătratul excesiv poate fi un comportament agravant. Nu uitați decât că câinele dvs. nu încearcă să fie enervant - pur și simplu face tot posibilul pentru a transmite un mesaj. Nu încercați să-l împiedicați să comunice. În schimb, ascultă-l, stabilește de ce latră și abordează problema cu tehnici de antrenament pozitive.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!